Bireysel emeklilik sistemi ve Türkiye’deki bireysel emeklilik fonların performanslarının ölçülmesi - Yüceer, Volkan (My University, 2010)
“Bireysel Emeklilik Sistemi ve Türkiye’deki Emeklilik Yatırım Fonlarının Performanslarının Ölçülmesi” adlı bu çalışmada Türk Bireysel Emeklilik Sisteminin yapısı incelenmiş ve Emeklilik Yatırım fonlarının getirileri karşılaştırılmıştır. Türkiye’ de sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak ortaya çıkan Bireysel Emeklilik Sisteminin ve Emeklilik Yatırım Fonlarının gelişimi bu çalışmada ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Son olarak Emeklilik Yatırım Fonlarının performansları Sharpe, Treynor ve Jensen ölçütleriyle ölçülmüş ve Emeklilik Yatırım Fonlarının performans sonuçları yorumlanmıştır.

The Study, whose name is Individual Pension System and Performance Measurement of Pension Investment Fund in Turkey, analyse the structure of Turkish Individual Pension System and compare yield of Individual Pension Founds . In this Study analyse development of Individual Pension System and Pension Investment Funds,which is founded to complement Turkish Social Security System, in a detail way. And the finally Pension Investment Funds was measured by using Sharpe ratio, Treynor Index and Jensen alpha and annotate the performance of Pension Investment Funds.
Keywords: Bireysel Emeklilik; Sosyal Güvenlik_Türkiye