KAVALA ŞEHRİNİN (YUNANİSTAN) TURİZM POTANSİYELİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Kavala, İstanbul-Selanik arasında ulaşım yolları üzerinde yer alan, konumu, kalesi, limanı ile önemli bir şehirdir. İlk çağlardan günümüze kadar ulaşabilen tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, doğal çekicilikleri ile de turistik potansiyeli olan bir merkezdir. Kavala, Mayıs ayından Ekim sonuna kadar denize girilebilen uygun iklim özellikleri, şehre yakın plajlarının yanı sıra, turistler için birçok su sporu, yelken, binicilik, parkur, tırmanma vb. spor aktiviteleri de sunan doğal cazibe merkezidir. Kavala eski şehir merkezi çoğunluğu yaz aylarında olmak üzere çok çeşitli kültürel aktiviteye ev sahipliği yapar. Philippi, Wood Water, Uluslararası Cosmopolis vb. festivallerde dans ve müzik grupları, sinema ve katılımcı ülkeler kendi geleneksel milli mutfaklarını sergiler. Kavala, Antik çağdan, Helenistik ve Roma dönemlerinden kalma tarihi eserlerin bulunduğu Philippi Arkeolojik Alanı, kalesi, müzeleri, kiliseleri ile de önemli bir tarihi mirasa sahiptir. Osmanlı dönemine ait eserlerin birçoğu asli hüviyetinin dışında hizmet verse de varlığını koruyabilenler arasında, Kanuni döneminde inşa edilen su kemeri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, İbrahim Paşa ve Halil Bey camileri gibi tarihi ve kültürel yapılar sayılabilir.

Kavala's location on the carriage way between İstanbul and Selanik, its castle and harbour makes Kavala an important city. Kavala has a potential of tourism thanks to its natural attractions as well as its historical and cultural wealth from history to present. Kavala is a center that has appropriate climate to buoy from May to the end of October and in addition to its coasts close to the city, this region provides tourists lots of aquatic sports and any other sport activities such as equestrianism, parkour, climbing. This city's old downtown hosts, mostly in summer, variety of cultural activities such as Phillipi, wood water, international cosmopolis etc and in these festivals, nations stage their own traditional dance performances, music groups and also they exhibit their national cuisines. Kavala has remarkable historical heritages, including not only Philippi archaeological area where historical artifacts are found, remained from Ancient Age, Hellenistic and Rome periods, but castle, museums, churches as well. Even if most of ottoman artifacts offer service out of its fundamental existence, some of them are reserved such as aqueduct, built in Suleyman the magnificient period, Kavalali Mehmet Ali Pasha complex, and finally Ibrahim and Halil Bey (Sir Ibrahim and Halil) mosques.
The Tourism Potential of Kavala City (Greece)
Keywords: Sanat; Kültürel Çalışmalar; Coğrafya; Tarih