İnternetin uluslararası pazarlamada Kobi’lerin tutundurma faaliyetlerine katkıları ve bir uygulama - Emiralioğlu, İnan (My University, 2005)
20. Yüzyılın sonlarından itibaren ulaşımda ve iletişim teknolojilerinde çok hızlı bir gelişim kaydedilmiştir. Buna bağlı olarak, coğrafi engellerin ortadan kalkması ile, uluslararası pazarlar yerel pazarlara dönüşmektedir. Ticari imkanların genişlemesi ile, KOBİ'lerimiz sahip oldukları yerel bölgeler içinde, rekabet gücü yüksek şirketlerle karşı karşıya kalmıştır. KOBİ'lerin pazarlama faaliyetlerinde karşılaştıkları zorluklara, daha çetin rekabet şartları eklenmiştir. Bu şartlar altında KOBİ'lerin yeni teknolojileri benimseyerek, tutundurma çalışmalarına sağlayabilecekleri katkılar anlaşılmaya çalışılmıştır. Çeşitli işletmeler arasında yapılan görüşmelerle ülkemizdeki mevcut durum incelenmiştir. Araştırmanın sonunda, KOBİ'lerin, kaynak sıkıntısı, güven eksikliği ve yardımların etkisizliği nedeni ile gelişmelere yeterince uyum sağlayamadığı belirlenmiştir. Ancak, KOBİ'lerimizin gelişmeleri yakından takip etmeleri, bu yetersizliklerin azaltılması durumunda daha çok işletmenin yeni teknolojileri verimli bir şekilde kullanabileceği görülmüştür. İşletmelerimizin, daha etkin yardım çalışmaları ile cesaretleri arttırılmalı, pazarlama çalışmalarını internet ile eşgüdümlü bir şekilde kullanabilecek insan gücü daha çok istihdam edilmelidir. Name and Surname: İnan Emiralioğlu Field: Management Programme: Management International Business Supervisor: Ass.Prof. Müge Arslan Degree Awarded and Date: Master - Mayıs 2005 SME, Promotion, Internet

THE BENEFITS OF USING INTERNET IN INTERNATIONAL MARKETING PROMOTION ACTIVITIES OF SMEs AND AN APPLICATION Since the end of 20. century, in the field of technologies of communication and transport, the humianity had remarkable progress. In consequence of this progress, the geographical barriers are disappeared and the international markets became local markets. Progress of the possibilities of making trade, inviting large companies in the local markets, constituted an environment hard to compete with. Thus, to the difficulties supported by SMEs, the hard conditions for competition are added. Under these conditions, the benefits which SMEs will obtain, by adopting new technologies, in their step of applications of promotion, are examined. By the interviews realized with SMEs, the circumstances presents in Turquies are studied. The results of research discovered the lack of effective assistances, confidence, sources which prevent SMEs from adapting to progress. But, SMEs which follows closely progress, will be able to develop with the proviso of eliminating the negativeness. It is very significant to encourage SMEs with effective assistances and to engage people able to use the applications of marketing in coherence of the Internet.
Keywords: Küçük İşletmeler; Uluslararası Pazarlama