Kuş gribi maskeleri - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Avian influenza (=kuş gribi/ AI) insan influenza virüsleri ile yakınlık gösteren influenza virüsleri ile oluşturulan ve kuşlarda gözlenen bir hastalıktır. Avian influenzanın insanlarda ağır hastalığa yol açan ve insandan insana kolayca yayılan başka bir forma dönüşme riski dünya sağlığını ilgilendiren temel konulardandır. Maske kullanımının temel amacı, solunum sistemi tarafından saçılan damlacıkların kullanan kişi tarafından etrafa yayılmasını engellemektir. Maskeler ayrıca sıvılara dirençlidir ve kullanan kişinin kan sıçraması veya diğer potansiyel olarak enfeksiyöz maddelerden korunmasına yardımcı olur. Filtrasyon etkinliği sağlamak veya yüze sıkıca oturmak şartı gibi kullanım amaç ve özellikleri taşımazlar. Maske ve respiratörler sağlık hizmeti verenleri korumak ve enfeksiyon yayılımını önlemek amacına yönelik çok sayıdaki enfeksiyon kontrol tedbirleri arasında sayılmaktadır. Şüpheli veya olası bir kuş gribi vakası ile teması bulunan tüm sağlık personeli en azından EN149:2001 FFP3 ile uyumlu bir respiratör kullanmalıdır.

Avian influenza (bird flu) is a disease of birds caused by influenza viruses closely related to human influenza viruses. The potential for transformation of avian influenza into a form that both causes severe disease in humans and spreads easily from person to person is a great concern for world health. The main purpose of a mask is to help prevent particles (droplets) being expelled into the environment by the wearer. Masks are also resistant to fluids, and help protect the wearer from splashes of blood or other potentially infectious substances. They are not necessarily designed for filtration efficiency, or to seal tightly to the face. Masks and respirators are components of a number of infection control measures intended to protect healthcare workers, and prevent the spread of diseases. All healthcare workers who come into contact with a possible or probable case of any respiratory track infections should wear a respirator conforming to at least EN149:2001 FFP3.
Bird flu masks
Keywords: Genel ve Dahili Tıp