Sosyal medya reklamlarında ünlü kullanımının satın alma davranışına etkisi - İnan, Eda Ertürk (My University, 2019)
Sosyal medya sayesinde insanlar zaman ve mekân sınırları olmadan bilgi, deneyim, duygu ve düşüncelerini paylaşabilmekte, yeni girişim alanları ve pazarlama stratejileri geliştirebilmektedir. Markalar da bu iletişim platformları sayesinde kendi bilinirliğini arıtmakta aynı zamanda diğer basılı ve görsel mecralara nazaran daha geniş ve doğru kitleye ulaşmaktadır. İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin ilerlemesiyle başlayan sosyal medya çağı, pazarlama alanında yeni yöntemlerle ürün ya da hizmetlerin kullanıcılara hızla ulaşmasında büyük öneme sahiptir. Sosyal medya araçlarını kullananların sayısının günbegün arttığı düşünüldüğünde, bu ağların tüketicilerin bir ürün veya hizmeti satın alım kararları üzerinde mutlak bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmada, ünlü kullanılan sosyal medya reklamlarının tüketici satın alım tercihlerine etkisi irdelenmektedir

With the new communication technologies called social media, people can share their knowledge, experience, feelings and thoughts without the limits of time and space, and develop new areas of initiative, marketing strategies. Through these communication platforms, brands also refine their awareness and reach a wider and more accurate audience than other print and visual media. In addition, these new communication platforms enable consumers to quickly and effectively receive information on the subject through social media before purchasing a product or service. Considering the increasing number of users of social media tools, these networks can be observed to have an absolute impact on consumers' purchasing decisions. In this study, the effect of famous use of social media advertising on the purchasing decision of female consumers was investigated. In this context, the relationship between the role of celebrity in social media advertising on buying behavior and the demographic characteristics of female consumers and their attitudes towards celebrities were examined.
Keywords: Advertising; female consumer buying behavior; kadın tüketici satın alma davranışı Social media; Reklamcılık; reklamlarda ünlü kullanımı; Social media; social media advertising; Sosyal medya; sosyal medya reklamları; use celebrity in advertising