Endokanabinoid sistemin , enerji metabolizması ve obeziteye etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Son zamanlarda hint keneviri ve onun majör psikotropik komponenti olan, Δ9-tetrahidrokanabinol, KB1 kanabinoid reseptörleri ve endojen bağlarını içeren endokanabinoidlerin, enerji dengesini kontrol ederek iştahı stimüle ettiği ve vücut ağırlığını artırdığı belirlenmiştir. Hayvan çalışmalarında ve insanlarda yapılan klinik çalışmalarda, endokanabinoid sistemin, besin alımını santral ve periferik mekanizmalarla kontrol ettiği, lipogenez ve yağ birikimini stimüle ettiği gösterilmiştir. Bu makalede, endokanabinoid sistemin oluşumu, reseptörleri, bağları ve bu fizyolojik sistemin enerji metabolizması ve obezite üzerine olan etkisi tartışılmıştır.

Recently, it has been defined that Marijuana and its major psychotropic component which Δ9-tetrahydrocannabinol, CB1 cannabinoid receptors and endocannabinoids which include endogenous ligands stimulate appetite and increase body weight by controlling energy balance. It has been shown on the animal experiments and human clinical studies that the endocannabinoid system controls food intake by central and peripheral mechanism and stimulate lipogenesis and fat accumulation. The formation of endocannabinoid system and its receptors, ligands and energy metabolism of this physiological system and the effect on energy metabolism have been discussed at the article.
The effect of endocannabinoid system on energy metabolism and obesity
Keywords: Genel ve Dahili Tıp