Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) ile_x000D_ Destek Alan Kadınlarda Bireysel, Sosyal ve Manevi_x000D_ Değişim Üzerine Nitel Bir Araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT/Emotional Freedom Technique), son yıllardapsikolojik destek sağlamak amaçlı yaygınlaşmış bir uygulamadır. 1980’li yıllarda Çintıbbından hareketle keşfedilmiş olan bu uygulama, kişinin zihin ve beden yapısını birbütün olarak kabul etmektedir. EFT, Türkiye’de yakın dönemde uygulanmaya başlamıştır.Bu araştırma, EFT’nin insanlar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır.Araştırmanın temel sorusu, “EFT uygulamasının kişinin bireysel, sosyal ve maneviboyutları üzerindeki etkisi nedir?” şeklindedir. Bu çalışmada 21 kadınla EFT öncesi vesonrası mülakatlar yapılmış ve gözlemler kaydedilmiştir. Nitel veriye içerik analiziuygulanmıştır. Sonuç olarak, EFT ile kişilerin kendileri ve çevreleri hakkında farkındalıkkazandıkları ve kendilerini Allah’a daha yakın hissettikleri bulgulanmıştır.

Emotional Freedom Technique (EFT) is a widespread practice aimed at providing_x000D_ psychological support in recent years. Being discovered in Chinese medicine in the 1980s_x000D_ this technique regards mind and body as a whole. EFT began to be practiced recently in_x000D_ Turkey. The aim of this study is to investigate the effects of EFT on people. “What are the_x000D_ effects of EFT practice to personal, social, and spiritual dimensions of human?” is the main_x000D_ research question. To answer this question, 21 women were interviewed before and after_x000D_ EFT. The observations were noted. Content analysis was conducted to the qualitative data._x000D_ As a result, it was found that people acquired awareness about themselves and their_x000D_ environment and felt closer to Allah.
A Qualitative Research on Individual, Social and Spiritual Changes in Women Supported with Emotional Freedom Technique