İstanbul İli Anadolu Yakası doğal kaynak sularının bakteriyolojik kalite parametrelerinin değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada, İstanbul ili Anadolu yakasının farklı bölgelerinde halkın kullanımına açık olan doğal kaynak suyu çeşmelerinin bir yıllık periyot içinde (2014 yılı/12 ay) bakteriyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi ve insan sağlığı açısından değerlendirilmesi amaçlandı. Bu amaçla belirlediğimiz 10 adet doğal kaynak suyu istasyonundan bir yıl süreyle (2014 yılı/12 ay) her ay bakteriyolojik analizler için numuneler alındı. Bakteriyolojik analizler; membran filtrasyon yöntemi kullanılarak Koliform bakteri, Escherichia coli, Fekal koliform ve Enterokok sayımı ile tespit edildi. Bir yıl süreyle toplanan 95 örneğin, yapılan bakteriyolojik analizleri neticesinde 46'sının ulusal ve uluslararası standartlara göre içilebilir nitelikte, 49'unun ise içilemeyecek nitelikte olduğu görüldü. Örneklerimizin % 47,4'ünde Koliform Bakteri; % 27,4'ünde Enterokok; % 17,9'unda Escherichia coli ; % 14,7'sinde Fekal koliform tespit edilerek standartlara uygun olmadığı belirlendi. Örneklerimizin % 48,4'ünün ise standartlarda belirtilen değerlere uygun olduğu tespit edildi

The main purpose of this study was to investigate the bacteriological quality parameters of drinking fountains found in the Anatolian side of Istanbul on an annual basis (2014 year/ 12 month) and their evaluation in terms of human health. Samples were taken monthly from 10 different public drinking fountains for bacteriological analysis for a year in 2014. Bacteriological analysis were carried on using the membrane filtration technique; Coliform bacteria, Escherichia coli, Fecal coliform and Enterococcus counting. 95 samples were collected in total and bacteriological analysis performed on these showed that 46 % of the samples were drinkable and 49 % of them were not drinkable according to the national and international standards for drinking water quality. Additionally, 47,4 % of the samples had Coliform bacteria, 27,4 % had Enterococcus, 17,9 % had Escherichia coli and 14,7 % had Fecal coliform which showed that they were out of the standards. On the other hand, 48,4 % of the samples were compatible with the values indicated in the standards
The evaluation of bacteriological quality parameters of natural spring water in Anatolian side of Istanbul Province
Keywords: Çevre Mühendisliği