TFRS 16 – Kiralamalar’ın Grup İçi Muhasebe Politikaları_x000D_ Çerçevesinde Değerlendirilmesi - AKSOY HAZIR, ÇAĞRI (My University, 2019)
Yeni kiralamalar standardı olan TFRS 16’nın kullanılmaya başlanması, şirketlerin muhasebe,vergi, finansal raporlama, yatırımcı ilişkileri, satın alma ve bilgi sistemleri gibi pek alanınıetkileyecektir. Kiracının karar ve tahminleri değişecek ve özellikle faaliyet kiralaması ağırlıklı çalışanşirketlerin muhasebe politikalarının yeniden değerlendirilmesini gerektirecektir. Bu standartşirketlerin bilançoları, gelir tabloları ve finansal oranlarını etkileyecektir. Bu çalışmanın amacı;TFRS 16 – Kiralamalar’ın farklı muhasebe politikaları kullanılarak konsolide finansal tablolarüzerindeki etkisinin incelenmesidir. Çalışmada alternatif muhasebe politikaları aracılığıyla TFRS –16’nın finansal etkileri ele alınmıştır.

The introduction of the new lease standard TFRS 16 will affect multifunctional areas of_x000D_ an organizations, including accounting, tax, financial reporting, investor relations,_x000D_ procurement and information technology. The judgments and estimates of lessee will change_x000D_ and for the companies that rely heavily on leasing for operations, there will be significant_x000D_ implications on reassessment of accounting policies. It will have impacts on companys’_x000D_ balance sheet and income statement, and also key financial ratios. This study aims to examine_x000D_ the impact of new standard “TFRS 16 – Leases” towards group’s consolidated financial_x000D_ statements and financial ratios considering change in accounting policies. This study_x000D_ illustrates different accounting policies and shows the financial effects of TFRS 16_x000D_ application on consolidated financial statements.
Assessment Of TFRS 16 – Leases Within Group Accounting Policies