A study applıed ın bankıng sector about the relatıonshıp between perfectıonısm and burnout - Kakırman, Aygül (My University, 2015)
Bu çalışmanın başlıca amacı mükemmeliyetçilik ve tükenmişlik arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Bu bağlamda, mükemmeliyetçiliğin alt boyutlarının tükenmişliğin alt boyutları üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Çalışma, Türkiye' de bulunan farklı bankalarda yürütülmüştür. Katılımcılar, araştırmanın örneklem grubu için gönüllülük esasına dayalı olarak bu bankalardan seçilmiştir. 212 banka çalışanına; Çok Boyutlu Mükemmeliyetçilik Ölçeği, Maslach Tükenmişlik Ölçeği ve demografik bilgi formu uygulanmıştır. Anketin linki, çalışmanın içeriğini ve amacını içeren bir ön yazıyla birlikte katılımcılara gönderilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, beklentilerin aksine, mükemmeliyetçiliğin tükenmişlik üzerinde anlamlı bir etkisi bulunmamıştır. Bununla birlikte, bulgular başarı odaklı mükemmeliyetçilik ile tükenmişlik arasında negatif anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Araştırma sonuçlarının, özellikle banka çalışanlarının mükemmeliyetçilik ve tükenmişlik arasındaki ilişki bağlamında literatür için yararlı olması beklenmektedir. kemmeliyetçilik, Tükenmişlik, Bankacılık Sektörü, Banka Sektörü Çalışanları.

The main aim of this study was to investigate the association between perfectionism and burnout. In this context, the impact of perfectionism dimensions on burnout dimensions was explored. The study was carried out in different banks which were located in Turkey. Participants were selected from these banks on a voluntary basis for the sample of the research. Multidimensional Perfectionism Scale, Maslach Burnout Inventory and demographic information form were administered 212 banking sector employees. The link of the survey, together with an introductory statement about the content and purpose of the study was sent to participants. According to results, contrary to expectations, perfectionism was found to have no significant influence on burnout. However, the findings show that negative significant relationship between achievement-oriented perfectionism and burnout. The research is expected to be beneficial for the literature, especially in the context of the relationship between perfectionism and burnout for banking sector employees. Key Words: Perfectionism, Burnout, Banking Sector, Banking Sector Employees.
Keywords: Banka Sektörü Çalışanları; Bankacılık Sektörü; İşletme; Mükemmeliyetçilik; Örgütsel Davranış; Tükenmişlik; Yönetim