Algılanan kalite ve marka itibarının marka aşkına ve daha fazla ödeme isteğine etkisi; Nike markası üzerinde bir araştırma - Safarzade, Günay (My University, 2020)
Günümüzde tüketici-marka ilişkisini iyi yöneten markalar, yoğun rekabet ortamında hayatta kalmaktadır. Bu sebeple, firmalar artık tüketicisiyle güçlü duygusal bağlar kurmak için stratejik kararlar almaktadırlar. Bunun sayesinde daha fazla ödeme isteği olan, fiyat hassasiyeti olmayan, pozitif yorumlar yapan müşteri kitlesi yaranmaktadır. Bu duygusal bağ kurma eğilimleri literatürde marka aşkı olarak kavramsallaştırılmıştır. Marka aşkı, modern çağda markaların ulaşmak istediği bir konumdur. Bu konuma erişen markalar tüketicileri ile bir aşk ilişkisi kurmuştur ve tüketiciler bu markaları tercih ederken rasyonel değil, duygusal karar verirler. Tüketicilerin markalara aşkla bağlanmasında birçok faktörler rol oynamaktadır.

Nowadays, brands that manage the consumer-brand relationship well survive in an intense competitive environment. For this reason, companies are now making strategic decisions to build strong emotional bonds with their consumers. This strategy tends customer groups to pay more, namely there appears no price sensitivity, positive comments, briefly desirable post-consumption behaviours. The concept of emotional attachment is conceptualized as brand love in literature. Brand love is a position that brands want to reach in the modern era. The brands that reach this position have established a love relationship with their consumers and these consumers make emotional decisions when choose the brands.During the following process, several factors play an important role in establishing love relationship with brands.
Keywords: Algılanan Kalite Marka İtibarı Marka Aşkı Daha Fazla Ödeme İsteği Nike Perceived Quality Brand Reputation Brand Love Willingness to Pay More Nike; Business; İşletme; Marketing; Pazarlama