Tatarca İncil-i Markus (Çeviriyazı-Türkiye Türkçesine aktarım-inceleme-dizin) - Öztürk, Nazlı Yılmaz (My University, 2019)
Çalışma, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi, Arslan Kaynardağ Koleksiyonu 00246 numarada kayıtlı olan Tatar Türkçesiyle yazılmış bir Markos İncili üzerinedir. 49 varaktan oluşan bu eser standart olmayan bir Talik yazısıyla yazılmış ve her sayfa 15 satırdan oluşturulmuştur. 1925 yılına tarihlendirilmiş olan eserde ayrıca müellif/ müstensih tarafından çizilmiş eski Filistin haritası da yer almaktadır.

This study is based on a copy of Mark Gospel written with Tatar Turkish which is registered with the number 00246 in Arslan Kaynardağ Collection of Süleymaniye Manuscript Library. This work, which consists of 49 foil, was written with a non-standard Taʿlīq script (a style of Arabic script) and each page is composed of 15 lines. The work is dated to 1925 and also contains an ancient Palestinian drawn by the author.
Keywords: Bible; Christian Tatars; Hristiyan Tatarlar; İncil; Mark Gospel in Tatar; Tatar Turkish; Tatar Türkçesi; Tatarca Markos İncili; Tatarlar; Tatars; Turkish literature; Türk edebiyatı