Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin basın işletmelerinin gelir kaynaklarına etkisi - Ocaklı, Ahmet (My University, 2010)
AVRUPA BİRLİĞİ (AB) ÜYELİĞİNİN BASIN İŞLETMELERİNİN GELİR KAYNAKLARINA ETKİSİ Türkiye yaklaşık yarım asır önce müracaat ettiği Avrupa Birliği’nden en somut gelişmeyi 17 Aralık 2004’te almıştır. Söz konusu tarihte AB ile müzakerelere başlayan Türkiye bu sürecin tamamlanmasının ardından birliğe tam üye olabilecektir. Hem müzakere sürecinde hem de üyelik sürecinde Türkiye’de pek çok sektör bundan etkilenecektir. “AB Üyeliğinin Basın İşletmelerinin Gelir Kaynaklarına Etkisi” konulu tezimizde AB’ye üye olan bir Türkiye’de basın sektörünün bundan nasıl etkileneceği sorusunun cevabını aradık. Çalışmamızda Avrupa Birliği’nin kuruluş ve gelişim sürecini, Türkiye-AB ilişkilerini ve son olarak da basın işletmelerinin Türkiye’nin AB üyeliğinden nasıl etkileneceğini araştırdık.

EUROPEAN UNİON MEMBERSHİP, THE İMPACT OF THE MEDİA COMPANY’S REVENUE SOURCES The most signifancent development for Turkey in process of participation to EU, is the desicion had taken on 17 December 2004. In this day, Turkey and EU began to negotate and at the and of this process Turkey will be one of the EU members . A great deal of sector will be affected either in the negotation and membership process. In the article titled “The Affect of Membership on the Income Resources of Press Bussines”, I researched a response to the question that how pres sector will be affected in Turkey as a membership of EU. In this article, I researched the foundation and integration process of EU, the relationships of Turkey and EU and lastly, I examined how pres bussines will be effected from the Turkey’s membership of EU.
Keywords: Basın Ekonomisi; Basın İşletmecliği; Basın_İşletmeler_Finans; Basın_Türkiye_Avrupa Birliği; Ekonomi_Basın; Türkiye_Basın