Enerji santrallerinde çevrim veriminin iyileştirilmesi - Faroun, Saeib (My University, 2001)
Bu tez çalışmasında termal enerji santralindeki, buhar türbini kazan ve yoğuşturucu içeren buhar elektrik ünitesinin verimi incelenmiştir ve ekonomik bir işletmeyi gerçekleştirmek için verimin nasıl iyileştirileceği araştırılmıştır. Ayrıca dinamik programın optimizasyon çözüm yönetimi olarak kullanılmasıyla tasarruf açısından optimum değerlere ulaşılmıştır. Araştırmanın ilk bölümünde enerji istasyonlarının ve termal enerji istasyonlarının sınıflandırılması ve bunların avantajları ve dezavantajları incelenmiştir. İkinci bölümde termal enerji istasyonlarının ve buhar çevrimlerinin termodinamik özellikleri ,çevrim veriminin iyileştirilmesi için gerekli metotlar verilmiştir. Üçüncü bölümde model termal santralin hesaplaması için sayısal sonuçlar, termal enerji istasyonunun veriminin iyileştirilmesi incelenmiştir. Son olarak ,sonuç ve irdelemeler verilmiştir.

In this thesis we have discussed the efficiency of steam electric unite ıncludıng.Steam turbıne ,boıler , condenser ın thermal power plant and to improve this effıcıency ın order to achieve ekonomıc opereratıon.Inaddıtıon by usıng Dynamic programming as a method of optimization solutıon ,from the poınt of savıng we have reached to optimum valnes. In the fırst chapter of this research , classıficatıon of Energy Statıons , Thermal Energy statıon , Advantages dız advantages. In the second chapter ,Thermodynamıc specifıcatıons of thermal power statıons ,steam cyeles ,the methods of ımprovıng cycle effıcıency ,are given . In the third chapter , calculatıons for model thermal statıon and numerıcal results , effıcıency improvement of thermal power statıon have been discussed . Fınally , the conclusıons and proposals of this study are given.
Keywords: ELEKTRİK ENERJİSİ-SANTRALLER; ELEKTRİK MAKİNALARI; Enerji Santralleri