''Tam da Hikaye Bitti Sanıyorken'' bağlamında çok katmanlı anlatı - Erbaş, Erbaş (My University, 2025)
Bu eser metni çok katmanlı bir hikâye oluşturmanın süreçlerini aktarmaktadır. Atmosfer, mekân duygusu, anlamın belirsizliği gibi durumların hikâye anlatımı ile olan ilişkisini mercek altına almaktadır. Hikâyedeki atmosfer oluşturma, mekân kurgulama, eser isimlendirme, başlıklar belirleme ve ön bilgiler hazırlama gibi süreçler detaylı bir şekilde aktarılmaktadır. Bunlardan yola çıkarak hazırlanan ''Tam da Hikâye Bitti Sanıyorken'' isimli sergi bölümler halinde açıklanmaktadır. Her bölüm bir katman gibi düşünülerek ilk bölümde fotoğrafa uygulanan manipülasyon çeşitlerinden bahsedilmektedir. Fotoğrafa biçim ve içerik olarak yenilikçi yaklaşımları olan sanatçıların fotoğraf çalışmalarından örnekler verilmektedir. Bir sonraki bölümde buluntu nesneler ve organik malzemelerin kullanım alanları incelenmekte ve bu malzemelerin birleşimleri ile ortaya çıkan enstalasyonlardaki olasılıklar araştırılmaktadır. Antika nesnelerin mekânsal düzenlemelerdeki kullanımları ile atmosfer yaratmadaki etkileri incelenmektedir. Son bölümde oluşturulan hikâyenin sonunun belirsizlik ve çok anlamlılık içermesi için eserin biçim ve içeriğine uygulanan tekniklerden bahsedilmektedir. Bütün bu sürecin birleşimiyle çok katmanlı hale getirilen sergi, herkes için farklı anlamlar ortaya çıkaran bir deneyime dönüşmektedir.

This work conveys the processes of creating a multi-layered story. It examines the relationship between atmosphere, sense of place, ambiguity of meaning and storytelling. Processes such as creating atmosphere in the story, fictionalizing space, naming the work, determining titles and preparing preliminary information are explained in detail. Based on these, the exhibition titled ''Just when you think the story is over'' is explained in sections. Considering each chapter as a layer, the first chapter discusses the types of manipulation applied to photography. Examples of photographic works by artists with innovative approaches to photography in terms of form and content are given. In the following chapter, the areas of use of found objects and organic materials are examined and the possibilities in the installations that emerge with the combination of these materials are explored. The use of antique objects in spatial arrangements and their effects in creating atmosphere are analyzed. In the last chapter, the techniques applied to the form and content of the work are mentioned so that the end of the created story contains ambiguity and polysemy. With the combination of all these processes, the multi-layered exhibition turns into an experience that reveals different meanings for everyone.
Keywords: Art painting; Atmosfer; Atmosphere; Çok Katmanlılık; Enstalasyon; Fiction; Fotoğraf; Hikaye Anlatıcılığı; Installation; Kurgu; Manipülasyon; Multi-layered; Photography; Resim sanatı; Storytelling; Video; Video Manipulation