Mısır eğitim sisteminin politik yapısına tesir eden bazı unsurlar - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Mısır’ın, Arap Baharı (!) devrimi öncesi eğitim sisteminin politik yapısını millî güvenlik kaygısı, din ve seküler politikalar belirlemiştir. Eğitim faaliyetlerinin öncelikli amacı millî güvenliği sağlamak olmuştur. Kendini dine dayandıran hareketler millî güvenliği bozucu olarak algılanmıştır. Bunu önlemek maksadıyla, yeni neslin eğitim vasıtasıyla sekülerize edilmesi planlanmıştır. Kızlar öncelikli hedef kitle olarak seçilmiştir. Din dersleri zorunlu olmaktan çıkarılmıştır. 1978 Camp David Antlaşması Mısır’a yurt dışından çeşitli eğitim hibelerinin gelmesini sağlamıştır. Hibeler, genel olarak bilgisayar teknolojilerinin yaygınlaştırılması, eğitimin ulaşmadığı yerlerde alternatif eğitim okullarının kurulması, dijital ve görsel eğitim materyallerinin hazırlanması, televizyonlarda çocuklar için eğitim programları düzenlenmesi şeklinde olmuştur.

National security anxiety, religion and secular politics has determined Egypts’ education systems’ politics. The primary objective of the educational activities was providing national security. Movements that based upon themself to religion was perceived to disruptive national security. In order to avoid this, it has planned to make secularize the new generation through education. Girls was selected to primarily target group. Religion classes was removed from among compulsory lessons. 1978 Camp David Treaty has provided to take donations from abroad to Egypt. In generally, aims of donations was to disseminated computer technologies established alternative schools in places where the state couldn’t success to serve education, prepared digital and visual educatioanl tools, organized television programs for children.
Some factors that affect to political system of Egypt education system