The practice of acquisitions and takeovers in Russia - Sharipov, Farrukh (My University, 2004)
Bu tezin en büyük amacı Rusya'da şirket ele geçirilmelerinde uygulanmakta olan metodların ortaya çıkarılması, bu metodların Amerika Birleşik Devletreinde uygulanan metodlar ile karşılaştırılması ve farklılıkların ortaya çıkarılmasıdır. Ayrıca bu farklılıkların nedenlerini belirtilmesi ve Amerika Birleşik Devletlerinde uygulanmakta olan metodaları baz alınarak Rusya piyasasında uygulanabilecek olan en uygun metodların ortaya çıkarılmasıdır. Bu amacın gerçekleşmesinde şu yollar izlenmiştir: Amerika Birleşik Devletlerinde şirket ele geçirmelerinde uygulanmakta olan metodalar araştırılmış ve bu metodların Rusya'da uygulanabilirliği analiz edilmiştir. Rusya piyasasında şirket ele geçirmelerinde uygulanmakta olan metodlar ortaya çıkarılmış ve bu durumun nedenleri belirtilmiştir. Amerika Birleşik Devletlerinde ve Rusya'da uygulanmakta olan metodalar baz alınarak Rusya piyasasında uygulanabilecek olan en uygun metodlar önerilmiştir. The main subject of this paper is revealing the methods of takeovers and acquisitions employed in Russian practice, finding out the causes which could explain this situation, comparison of these methods with takeovers process employed in the United States and introduction convenient takeover instruments which can be employed in Russian practice. Following steps were taken for achieving that purpose. Analyses of US experience of employing takeovers and acquisition instruments and possibility of application them in Russian conditions. Analyzing methods of takeovers and acquisitions employed in Russian practice and finding out the causes which could explain that situation. In basis of both US and Russian experiences appropriate takeover methods which can be employed in Russian conditions have been worked out.
Keywords: İşletme; Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler