Polipropilenin Eğilme Özelliklerine Geri Dönüşümlü EPDM_x000D_ Boyutlarının Etkisi - DEMİRER, HALİL; KARTAL, İLYAS (My University, 2019)
EPDM (etilen propilen dien monomer) önemli bir sentetik kauçuktur ve birçok farklı sektörde önemli miktarlarda kullanılır. Kullanımmiktarındaki artışa paralel olarak EPDM atığı ortaya çıkmaktadır. Bu tür malzemeler, çapraz bağlanmalarından dolayı tekrar eritiliptekrar işlenme ihtimaline sahip değildir. EPDM atıkları, genellikle, ithal bazlı plastik endüstrisi için zaten önemli bir kayıp olup yakıtolarak tüketilmektedir. EPDM kalıntılarının değerlendirilmesinin bir başka yöntemi, bunları küçük boyutlara getirerek farklıpolimerlere eklemektir. Bu çalışmanın amacı atık EPDM tozlarının, polipropilen EPDM karışımlarının bükülme özellikleri üzerindekietkisini araştırmaktır. Dört farklı boyda (0-50, 50-75, 75-150 ve 150-300µ) öğütülmüş EPDM, ekstrüzyon yoluyla dört farklı oranında% 0, % 10, % 20, % 30 ve % 50 ile polipropilene eklendi. Bu karışımlara ayrıca % 1 oranında kaydırıcı ve % 0.2 oranında antioksidanilave edildi. Test numuneleri bu karışımlardan enjeksiyonlu kalıplama ile hazırlandı. Standartlara göre hazırlanan numunelere eğilmeve HDT testi yapıldı.

EPDM (ethylene propylene diene monomer) is an important synthetic rubber and is used in significant quantities in many different_x000D_ sectors. In parallel with the increase in the amount of usage, EPDM waste is emerging. Such materials do not have the possibility of_x000D_ being melted and processed again due to their cross-linking. EPDM waste is usually consumed in the form of fuel, which is already a_x000D_ significant loss for the import-based plastic industry. Another method of evaluation of EPDM residues is to add them to different_x000D_ polymers by bringing them into small dimensions. The aim of this study is to investigate the effect of waste EPDM powders on the_x000D_ bending properties of polypropylene EPDM mixtures. Ground EPDM (GEPDM) with four different sizes (0-50, 50-75, 75-150 and_x000D_ 150-300µ) were added to polypropylene with four different weight ratios 0% 10%, 20%, 30% and 50% via extrusion method. These_x000D_ mixtures were also added with a 1% slider and 0.2% antioxidant. Test samples were prepared by injection molding from these_x000D_ mixtures. Bending and HDT tests were performed on the samples prepared according to the standards.
Effect of Addition of Recycled EPDM Size on The Bending Properties of Polypropylene