Factors that affect the consumer in the era of coronavirus in Morocco - Yachaoui, Laila (My University, 2022)
Başlangıçta E-ticaretin covid-19 döneminde patlamaya hazır hale gelmesi, iki büyük dönüşüme yol açtı: tüketicinin bir teknoloji kullanıcısına dönüşmesi ve mağazanın sanal bir yer veya siteye dönüşmesi. Bu tez, aşağıdaki ana soruna cevap vermeyi amaçlamaktadır: • Tüketiciyi covid-19 döneminde çevrimiçi eylemi benimsemeye etkileyen faktörler nelerdir? Bu, krize tepkiler ve uyarlamalar olarak klasik davranışlara dönüştü. Ancak özellikle e-ticaret kullanımı başta olmak üzere yeni davranışların ortaya çıkmasına tanık oluyoruz. Çalışmamız 2022 yılının ortalarında 200 Faslı ile yapıldı ve çalışmamızın sorununa cevap vermek için ampirik bir analiz benimsedik, aslında araştırmamızın sonuçları insanların bir öncelik değişikliği olduğunu gösteriyor, tüketici davranışlarında değişiklikler gördük. Fas'ta ve tüm dünyada, insanları kullanımlarını dijitale yönlendirmeye yönlendiriyor. Tüketiciler, COVID-19'un sağlık ve ekonomik etkileri konusunda endişeli. Tepkiler, davranışlar ve satın alma alışkanlıkları sayısızdır, bazıları endişeli hisseder, diğerleri daha çok güvende hissetmek gibi birincil ihtiyaçlarını tatmin etmekle ilgilenir; bu da temel ve hijyen ürünlerinin zorunlu olarak satın alınmasını veya internet üzerinden sipariş verilmesini teşvik eder, böylece sosyal ağlara yeni kullanıcılar eklenmiş ve yeni satın alma uygulamaları pekiştirilmiştir.

The explosive advent of e-commerce in the period of covid-19 has led to two major transformations: the transformation of the consumer into a technology user and the transformation of the store into a virtual place or site. This thesis aims to answer the main problem which is the following: • What are the factors influencing the consumer to adopt the online act in times of covid-19? This translated into classic behaviors as responses and adaptations to the crisis. However, we are witnessing the emergence of new behaviors, in particular the use of e-commerce. Our study was conducted in mid-2022 with 200 Moroccan people and to answer the problem of our study, we adopted an empirical analysis, in fact the results of our research show that people have a change of priority, we have seen changes in consumer behavior in Morocco and around the world, leading people to direct their uses towards digital. Consumers are concerned about the health and economic implications of COVID-19. Reactions, behaviors and purchasing habits are numerous, some feel anxious others are more concerned with satisfying their primary need such as feeling safe; this encourages the compulsive purchase of basic and hygiene products or to place orders online. Thus, new users of social networks have been added and new purchasing practices have been consolidated.
Keywords: Anxiety dısorder; Business; Covid-19; E-commerce; E-ticaret; Fas; Güvenlik Covid-19; İşletme; Kaygı bozukluğu; Morocco; Purchase intention; Safety; Satın alma niyeti