Türkiye'de sigara kullanan genç bireylerin bukkal hücrelerinde genotoksik hasarın mikroçekirdek yöntemi ile belirlenmesi: prospektif randomize kontrollü çalışma - Dökmeci, Gülis Cansu (My University, 2017)
Genç nüfusun sigara bağımlılığı gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde halksağlığını etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. ABSTRACT Smoking addiction among young people is the first issues affecting publichealth both in developed and in developing countries.
Keywords: Farmakoloji; Gençler; genotoksisite; genotoxicity; mikroçekirdek; Sağlığa etkisi; Sigara; sigara micronucleus; smoking; Toksikoloji