6183 sayılı yasa kapsamında amme alacaklarının güvence altına alınması - Özhan, Tevfik (My University, 2010)
6183 SAYILI YASA KAPSAMINDA AMME ALACAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINMASI ÖZET Bu tez çalışmasında kamu alacaklarını güvence altına alan önlemlerin neler olduğu ortaya konulmakla birlikte; İhtiyati Haciz, Kefalet, Tasarrufun İptali ve Yurtdışına Çıkış Yasağı olarak bilinen müesseselerin kamu alacaklarını güvence altına alırken idarenin işlemlerinde keyfiliğe ve de işlemin tarafı veya üçüncü şahıslar açısından bazı hak ihlallerine yol açıp, açmadığı hukuki açıdan değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu değerlendirmelere içerikte ayrıntısıyla, sonuçta ise,

olarak yer verilmiştir. Öncelikle bu müesseseler hakkında kanun maddeleri çerçevesinde genel bilgi verilmekte, ardından da ilgili tebliğ ve genelgeler kapsamında düzenlemeleri yorumlayan yazarların makaleleri ile yargı kararlarına değinilmektedir. SECURING OF PUBLIC CLAIMS ACCORDING TO 6183 NUMBERED LAW ABSTRACT This thesis not only deals with precautions required to be taken to secure public receivables, but it also analyses, from a legal perspective, whether the instruments such as Provisional Attachment, Surety, Setting Aside of an Act and Prohibition against Leaving the Country result in any arbitrariness in acts of the administration while securing public receivables or in any violation of rights of any individual concerned or any third party. This evaluation is provided in details in the main body of the thesis, and in summary in the conclusion part. First, general information is provided within the framework of the related provisions of laws, and subsequently, the articles of the authors commenting on the relevant communiqués and regulations and pertinent court decisions are referred to.
Keywords: KAMU MALİYESİ_ VeRGİ ALACAKLARI; Mali Hukuk; Maliye