Attidudes of secondary level of primary school students towards music lessons - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu araştırmanın amacı, temel eğitim II. kademe öğrencilerinin müzik dersine karşı tutumları okul türü, cinsiyet, okul dışında özel müzik dersi alıp almamaları ve sınıf düzeyi değişkenleri açısından incelemektir. Araştırmanın örneklem grubunu 4 farklı okulda okuyan toplam 390 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanması için Kocabaş (1997) tarafından geliştirilmiş olan Müziğe İlişkin Tutum Ölçeği (MİTÖ) kullanılmıştır. Araştırma, temel eğitim II. kademe öğrencilerinin müzik dersine yönelik tutumlarını ve bu tutumların çeşitli değişkenler açısından farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemeye yönelik betimsel bir çalışmadır. Elde edilen bulgulara göre öğrencilerin müzik dersine yönelik tutumları okul türüne göre, devlet okulunda okuyan öğrencilerin lehine anlamlı bir şekilde farklılaşmaktadır. Öğrencilerin müzik dersine yönelik tutumları cinsiyete göre, kız öğrencilerin lehine farklılaşmaktadır. Öğrencilerin müzik dersine yönelik tutumları okul dışında en az bir yıl özel müzik dersi almalarına göre özel müzik dersi alan öğrencilerin lehine anlamlı (p<0.01) bir şekilde farklılaşmaktadır. Öğrencilerin müzik dersine yönelik tutumları devam ettikleri sınıf düzeyine göre 6.sınıf öğrencilerinin lehine anlamlı (p<0.05) bir farklılık göstermektedir.

The objective of this study is to examine the musical attitude of the 6th, 7th and 8th grade students in relation with their genders, classes, the type of school and whether they have had special music lesson out of the school, variables. A total of 390 students from 4 different school participated in the study. According to the research results: There is a significant difference in music attitudes among students that attend the state school and the private school; Girls have a more positive musical attitude than the boys; There is a significant difference in music attitudes among students according to whether they have had special music lesson out of the school and; There are significant differences in music attitudes among students according to their grade levels.
Temel eğitim II. kademe öğrencilerinin müzik dersine karşı tutumları
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları