Bekir Kuzudişli Şia ve Hadis Başlangıcından Kütüb-i Erbaa'ya Hadis Rivayetiyle İsnad - YILMAZ, RAHİLE (My University, 2018)
Hz. Peygamber’in vefatından sonra mutlak anlamda dinî ve siyasî otorite olarak bizzat Allah tarafından Hz. Ali’nin ve onun soyundan gelen On İki İmam’ın görevlendirildiğini düşünen ve bunu temel inanç esası kabul eden Şiî İslam anlayışı, Kur’an ve Sünnet’in anlaşılması ve yorumlanması konusunda bazı temel noktalarda Sünnî İslam anlayışından tamamen farklı bir yerde konumlandırılmalıdır. Bundan dolayı Ehl-i Sünnet ve Şîa arasındaki yaklaşım farklılığını ortaya koyacak her ilmî çalışmanın önemli olduğunu ifade etmek izahtan varestedir. Aralarındaki yaklaşım farklılığından hareketle Ehl-i Sünnet’ten farklı bir İslam tasavvuruna sahip olan Şîa’nın ayrı bir hadis anlayışını benimsemesi de kaçınılmazdır.