Geliştirilebilir yönetim becerisi: Teorik ve ampirik yönleriyle " politik yeti " - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu makalede liderliğe ilişkin uluslararası yazında yer bulmuş ve son on yılda gelişme gösteren "Politik Yeti" kavramının ortaya çıkışı, yapısal özellikleri ve ilişkili süreçler ile örgütlere yansımaları ele alınmıştır. Veri temelini uluslararası yazında yer alan akademik makaleler ve kitapların oluşturduğu çalışma, içerik analizine dayanmaktadır. Bulgular, politik yeti kavramının örgüt üzerinde; işgören ya da yöneticinin kendisi, çalışma arkadaşları ve işletme içi grupları içine alacak şekilde etkileri olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, kavramsal yapı incelendiğinde, örtüşen yönlerine rağmen mizaç ve kişisel yeteneklerden ayrı, geliştirilmesi mümkün bir beceri olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe yazında yeni tartışılmaya başlanan bir kavram olan politik yetinin, akademisyen ve uygulamacılara liderlik ve yönetim alanına ilişkin yeni perspektifler kazandırması beklenmektedir.

This study discusses the emergence and structural characteristics of the concept of "Political Skill", which has assumed its place in international literature and has developed in the last decade. The study also attempts to explore its reflections on organizations and related processes. The study, which consists of data from international academic articles and books, is based on context analysis. The findings show that political skill has effects on organizations in such a way so as to encompass the employee or leader, himself, his peers and inter-organizational groups. Besides, when the conceptual structure is examined, it appears as an improvable skill distinct from dispositional and personal abilities, despite their overlapping aspects. The concept of Political Skill, which is recently being discussed in Turkish literature, is expected to provide academicians and professionals with a new perspective on leadership and management fields.
İmprovable managerial skill: " Political skill " with its theoretical and empirical aspects
Keywords: Uluslararası İlişkiler