Hüseyin Leblebici’nin gözünden örgüt kuramı alanının gelişimi - AKSU, BORA (İmge Kitabevi Yayınları, 2022)
\"Hüseyin Leblebici Hoca örgüt kuramı alanında dünya literatürüne önemli katkılar sağlamış, çok sayıda bilim insanı yetiştirmiş, örnek bir insan ve akademisyendi. Bilim kariyeri onunla kesişenler olarak biz, ona olan şükran borcumuzu bu kitapla bir nebze olsun ödemek istedik. Diğer bir niyetimiz ise, Hüseyin Leblebici gibi her açıdan örnek gösterilebilecek bir Hoca’yı gelecek nesillere daha fazla tanıtmaktı. Elinizdeki bu kitapla, Hüseyin Hoca’ya olan şükran borcumuzu bir nebze olsun ödediğimizi düşünüyor ve örgüt kuramı alanında çalışan araştırmacıların örnek alabileceği Hüseyin Hoca’yı tanıtmanın gururunu yaşıyoruz.\" (Şükrü Özen, 2022)Bu bölüm Prof. Dr. Hüseyin Leblebici\"nin 2011 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde düzenlenen 2. Örgüt Kuramı Çalıştayı kapsamında yaptığı açılış konuşmasının deşifre edilmiş halinden oluşturulmuş veörgüt kuramı alanının gelişimine hocamızın bakış açısını sergileyebilmeyi amaçlamıştır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Sosyoloji; Kurumlar Sosyolojisi; Social Sciences and Humanities; Sociology; Sociology of Instutions; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; SOSYOLOJİ; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; SOCIOLOGY; Sosyoloji ve Siyaset Bilimi; Genel Sosyal Bilimler; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Sociology and Political Science; General Social Sciences; Social Sciences & Humanities