ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi ve örnek bir uygulama - Yılmaz, Aslıhan (My University, 2004)
Soyadı: Aslıhan Yılmaz letme Uluslararası Kalite Yönetimi Prof. Dr. Asuman Türkel Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - 2004 Kalite Yönetim Sistemi, Toplam Kalite Yönetimi

ISO 9001: 2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ VE ÖRNEK BİR UYGULAMA Globalleşme ile birlikte artık bugünün dünyası çok küçülmüş, teknoloji ve iletişim alanındaki büyük gelişmeler toplumları kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarışa itmiştir. Mevcut dünya düzeninde ayakta kalabilmek , tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu da ancak, kuruluşlarda, tasarım aşamasında başlayarak üretim , pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla olacaktır. Günümüzde Kalite Yönetim Sistemi konusunda ISO 9000 Kalite Sistem Standartları 1987 yılında yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan milletlerarası Standartlar haline gelmiştir. Yapılan çalışmada Kalite, Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi açıklanmış, maddeler halinde sıralanmış ve atıflar yapılarak örnek bir kalite yönetim sistemi kurulmuştur. Name and Surname: Aslıhan Yılmaz Field: Business Programme: International Quality Management Supervisor: Professor Doctor Asuman Türkel Degree Awarded and Date: Master- 2004 Iso 9001 : 2000 Quality Management System, Total Quality Management ABSTRACT ISO 9001:2000 QUALİTY MANAGEMENT SYSTEM AND AN EXAMPLE OF İTS APPLICATION Globalization made today's world a smaller place. The most recent developments in communication technologies forced all nations into a fierce rivalry and a new economic race on the back of recent developments has started. In order to survive in today's market environment companies in all sectors have to provide products and services which meet the needs and requirements of the customers. This will ultimately require the implementation of a quality management system which encompases all phases from planning to production to marketing and after sales support and which seeks a continuous improvement. Today ISO 9000 Quality System Standarts have become widely accepted and applied international standarts since their establishment in 1987. In this thesis quality, total quality management and ISO 9001 quality management system is described , listed under various topics and an example of their application is provided by making references to relevant sections of this paper.
Keywords: ISO 9000 Serisi Standartları; Kalite Yönetimi; Toplam Kalite Yönetimi