Okul öncesi dönem inanç temalı çocuk kitaplarının din eğitimi açısından değerlendirilmesi - Karatoprak, Sümeyra (My University, 2021)
Bu çalışma 2015-2021 yılları arasında okul öncesi dönem çocuklar için yayınlanmış olan inanç temalı hikâye kitaplarının içerik, biçim ve resimleme nitelikleri açısından incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma betimsel tarama modelinde planlanan bir çalışmadır. Araştırmada, literatür taranarak araştırmacı tarafından geliştirilen, 84 kriterden oluşan “Okul Öncesi İnanç Temalı Hikâye Kitabı İnceleme Formu” ile 2000-2015 yılları arasında basılmış 36 okul öncesi inanç temalı hikâye kitabı incelenmiştir. İncelenen kitaplar künye bilgileri, içerik, biçim ve özelliklerine göre değerlendirilmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler, yüzde ve frekans dağılımları şeklinde ifade edilmiştir.

This study was conducted to examine the faith-themed storybooks published for preschool children between 2015-2021 in terms of content, form and illustration qualities. The research is a study planned in the descriptive survey model. In the research, the “Preschool Faith Themed Storybook Review Form”consisting of 84 criteria, developed by the researcher by scanning the literature, and 36 preschool faith themed story books published between 2015-2021 were examined. The examined books were evaluated according to their imprint information, content and format. The data obtained from the research were expressed as percentages and frequency distributions
Keywords: Children’s Literature; Çocuk Edebiyatı; Din eğitimi; Dinî İçerikli Çocuk Kitapları; Okul Öncesi Din Eğitimi; Okul öncesi öğretim; Picture Story Books; Pre-school Religioun Education; Preschool teaching; Religioun Education; Religioun-Content Children Books; Religious education; Resimli Hikâye Kitapları