Kafkas Ülkeleri televizyon yayıncılığı : Bağımsızlık öncesi ve sonrası - Mammadlı, Könül (My University, 2012)
Bu çalışmanın amacını, Kafkas ülkeleri televizyon yayıncılığının, bu ülkeler bağımsızlıklarını kazandıktan sonra, komünist yayıncılık anlayışından ayrılarak liberal bir yayıncılık anlayışına doğru dönüşüm yaşaması teşkil etmektedir. Tezin araştırma aşamasında, Kafkas ülkelerinin televizyon yayıncılığının, bağımsızlık öncesi ve sonrası dönemde, teknik ve içerik açısından ne gibi değişiklikler yaşadıkları incelenmiştir. Kafkas ülkeleri demokratik bir yayıncılık kurmak için her şeyden önce Sovyet döneminden kalma özelliklerden yani objektif haberleri göz ardı etmekten, tek taraflı mesajlardan ve karşıt görüşlerden kaçmaktan kurtulması lazımdır. Bu ülkelerde medya özgürlüğü ile ilgili yasal teminatlar tam olarak sağlanamamakta veya uygulama alanına taşınamamaktadır. Sürekli ya Rusya’nın ya da Batı devletlerinin etkisinde kalan bu cumhuriyetlerin kendilerine özgü yayıncılık anlayışı hâlâ yeteri kadar gelişmemiştir. Yapılan bu tez çalışması sonucunda, aralarında farklılıklar olmasına rağmen, tüm bu cumhuriyetlerde, geçmişten kalan ve tam anlamıyla ortadan silinmeyen Sovyet döneminin kitle iletişim anlayışı ile bağımsızlığın gereği olan yeni değerlerin çatışmasının sürdüğü görülmektedir. televizyon, yayıncılık, Kafkas ülkeleri, Sovyet, kamu

The purpose of this study is, after gaining independence in the Caucasian countries, television broadcasting separated from the communist concept of broadcasting and convert to the liberal concept of publishing. In the research stage of this thesis, were observed what changes in terms of their technical and content in television broadcasting in the countries of the Caucasus, before and after independence. To set up a democratic broadcasting, the Caucasian countries are necessary to get rid of escaping from the Soviet period properties that are, first of all, ignore the objective news, single-sided messages and opposing viewpoints. The legal guarantees of media freedom in these countries are not achieved fully, nor relocate in the application area. Continual these republics are influenced by Russia's or Western States and the understanding of their unique broadcasting are still not developed enough. The result of this thesis, although the differences between them, in all of these republics are not away from the past remainig Soviet understanding of mass communication and as a requirement of independence, are seen the continued conflict of the new values. television, broadcasting, the Caucasian countries, Soviet, public
Keywords: Televizyon; Yayıncılık