Yaratıcı muhasebe hileli finansal raporlama mıdır? - (:unkn) unknown (My University, 2009)
1980'lerden sonra yaşanan büyük şirket skandalları finansal bilgiye olan güvenin azalmasına, var olan düzenlemelerin gözden geçirilmesine ve bu düzenlemelerde değişiklik yapılmasına neden olmuştur. Tüm bu gelişmeler, muhasebecilerin ve denetçilerin, işletmelerin finansal durumlarının açıklamasında ne denli önemli bir rol üstlendiklerinin daha net bir şekilde anlaşılmasını da sağlamıştır. Dünyada yaşanan şirket skandallarının çıkış noktası olarak özellikle yaratıcı muhasebe uygulamaları görülmektedir. Yaratıcı muhasebe uygulamaları finansal tablolardaki bilgilerin anlaşılabilir, ihtiyaca uygun, güvenilir, karşılaştırılabilir olmasını engellemektedir. Bu çalışmada yaratıcı muhasebe uygulamalarının, hileli finansal raporlama olup olmadığı konusu ele alınmış ve yaratıcı muhasebe uygulamaları tekniklerinin neler olduğu, ne gibi amaçlar doğrultusunda yapıldığı ve sonuçlarının neler olduğu açıklanmaya çalışılmıştır.

The big company scandals experienced after the 1980's have caused the trust in financial information to decrease, existing adjustments to be reviewed and for these adjustments to be amended. All these developments have caused the importance of the role the accountants and auditors play on the declaration of the financial positions of corporations to be made more clear. The starting point of the company scandals faced in the world is seen to be especially as creative accounting practices. Creative accounting practices hinder the information on the financial tables to be understandable, fit for requirements, trustworthy and comparable. In this paper the subject of whether creative accounting practices is fraudulent financial reporting has been discussed and what the creative accounting practice techniques are, for which purposes they are used and what are their results are has been sought to be explained.
Is creative accounting fraudulent financial reporting?
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme