FİKRİ MÜLKİYET HAKLARINDA VERGİLENDİRME İŞLEMLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Fikri mülkiyet hakları fikri haklar ve sınai mülkiyet haklarını içerisine alan bir üst kavramdır. Fikir ve sanat eserlerine ilişkin haklar telif hakları olarak adlandırılmakta, sınai haklar içerisinde ise patent, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım, coğrafi işaret, endüstriyel devre topografyaları, know-how, ticaret unvanı, ticari işletme adı gibi haklar yer almaktadır. Bu çalışmada fikri mülkiyet haklarının değerleme işlemi, bu hakların çeşitli şekillerde değerlendirilmesinin gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, veraset ve intikal vergisi karşısındaki durumu açıklanmıştır.

Intellectual property rights are a broad concept that includes intellectual property and industrial property rights in a general definition. Rights related to ideas and works of art are called copyrights in practice, and industrial rights include rights such as patents, utility models, brands, industrial design, geographical signs, industrial circuit topographies, know-how, trade names and commercial business names. From a systematic point of view, the conceptual framework of intellectual property rights in this study, the process of situation related with the valuation of intellectual property rights, the evaluation of these rights in various forms, the income tax, corporation tax, value added tax, inheritance and transfer tax were explained.
TAXATION OF INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS
Keywords: Hukuk