5-6 Yaşında Çocuğu Olan Annelerin Çocukluk_x000D_ Deneyimleri ve Öznel Mutluluk Düzeyleri Arasındaki_x000D_ İlişkinin İncelenmesi - UYANIK, GÜLDEN (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı, okul öncesi eğitimine devam eden 5-6 yaş arası çocuğu olanannelerin çocukluk deneyimleri ve öznel mutluluk düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. İlişkisel tarama modelinde tasarlanan araştırmanın çalışma grubunu, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul ilinde yer alan 12 okul öncesi eğitimkurumuna devam eden 298 çocuğun annesi oluşturmuştur. Araştırmanın verileriÇocukluk Deneyimleri Ölçeği ve Öznel Mutluluk Ölçeği kullanılarak elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, annelerin kendi çocukluk dönemlerinde yaşadıkları aile içiolumsuz deneyimlerin, onların şu anki mutluluk düzeylerini olumsuz yönde etkilediği belirlenmiştir.

The aim of this study is to examine the relationship between childhood experiences and subjective happiness levels of mothers having_x000D_ 5-6 year olds child who are enrolled pre-school education. The study_x000D_ group, which is designed in a relational screening model, consisted of_x000D_ the mothers of 298 children who attended 12 pre-school education_x000D_ institutions located in İstanbul province in the academic year_x000D_ 2014-2015. Data from the study were obtained using the Childhood_x000D_ Experience Scale and the Subjective Happiness Scale. As a result of_x000D_ the research, it was determined that the negative experiences of the_x000D_ mother in their own childhood affected their current happiness level_x000D_ negatively.
The Investigation of Relationship between Childhood Experiences and Subjective Happiness Levels of the Mothers That Have 5-6 Year-Old-Child