Farklı oranlardaki pamuk atıkları (telef) ile desteklenmiş PP polimerinin oluşturduğu kompozit yapıların mekanik ve akış özelliklerinin incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Bu çalışmada farklı oranlardaki pamuk atıkları ile PP polimeri karıştırılarak kompozit bir yapı elde edilmiştir. Atık pamuğun değişen lif boyutlarına bağlı olarak l mm, 2,5 mm ve 5 mm uzunluğundaki lifler kullanılmıştır. PP/Atık pamuk % 100/0, %97/ %3 ve %94/%6 oranlarında karıştırılmıştır. Karışım çift vidalı eksturuderde yapılmıştır.Yapılan testler sonucunda çekme mukavemeti, akma mukavemeti, elastiklik modülü, % uzama, izod darbe, sertlik ve MFI gibi mekanik ve akış değerleri belirlenmiştir. PP polimerine %97/%3 ve % 94 / %6 oranlarında atık pamuk (telef) ilavesi ile elde edilen kompozitin elastiklik modülü, akma, kopma mukavemeti ve sertlik değerlerinde azalma, uzama ve izod darbe mukavemeti değerlerinde artan lif miktarlarına bağlı olarak artma olduğu tespit edilmiştir.

In this work varies quantities of waste cotton fibre in the length of 1mm, 2.5mm and 5mm are mixed with PP to produce composite structure in a twin screw extruder. Composite structures produced were containing 3 % and % 6 waste cotton fibre. 100% PP with no cotton fibre was also produced. All samples were tested in terms of tensile strength, elasticity modulus, yield strength, elongation, Izod impact strength, hardness and MFI (Melt Flow Index). Increasing the cotton waste ratio in PP polymer composite; increases the elasticity modulus, yield strength and tensile strength, and decreases the % elongation and izod impact strength, but in hardness values however considerable changes were not observed.
Effects of varies quantities of waste cotton fibre in a PP polymer on the mechanical properties of resultant composite structure