Çok dilli çağrı merkezinin uluslararası iş dünyasının genişletilmesinde rolü : çalışan becerilerin geliştirilmesi müşteri deneyimini zenginleştirme ve yeni iş fırsatları yaratma - Konate, Mohamed (My University, 2020)
Son otuz yılda, dünya ekonomik sektörlerinde önemli değişiklikler geçirdi. On dokuzuncuyüzyılda ekonomik büyümeye yol açan imalat sanayii, şimdi çok dilli çağrı merkezinin önemlibir gelişimi gözlenirken derin bir düşüş gösteriyor. Bu fenomen nedeniyle çok sayıda yazar çokdilli çağrı merkezlerinin ekonominin yeni büyüme motoru olarak rolünü belirlemeye başlamıştır.Garza (2011), çağrı merkezlerinin analizinin, 20. yüzyılın son on yılındaki ve 21. yüzyılın ilk onyılındaki makroekonomik evrimi anlamak için temel olduğunu onaylamaktadırÇok dilli çağrı merkezleri birçok işletme için müşteri etkileşimi hizmetinin ana kanalı halinegelmiştir. Çağrı merkezi temsilcilerinin müşterilere sunduğu profesyonellik ve verimlilik düzeyi,geleneksel müşteri hizmetleri uygulamaları ve iş fırsatı karşısında önemli bir avantaj sağlar. Çokdilli çağrı merkezlerinin büyümesi son yirmi yılda önemli ölçüde olmuştur. Bu büyüme, birşirketin işletme maliyetlerini düşürme ve gelirleri artırma arzusundan kaynaklanmaktadır (Kim1997)Burada sunulan çalışma, çok dilli çağrı merkezinin uluslararası ticaretin gelişmesindeki rolünü,küreselleşmiş ekonomideki önemini ve çok dilli çağrı merkezinde kullanılan işgücünüincelemeyi amaçlamaktadır. Çok dilli çağrı merkezinin müşteri deneyimi, çalışma koşulları vebugünün pazarındaki yeni iş fırsatları ndaki önemini göstermeye çalışıyor. Özellikle 24 saat / 24olan birden fazla müşterisine yardım sağlamak, telefonla veya İnternet üzerinden satış yapmakisteyen şirketler tarafından geliştirilen yeni bir çağrı merkezinin ortaya çıkışını belgelemek veanaliz etmek ilginçtir.

In the last three decades, the world has undergone significant changes in its economic sectors.The manufacturing industry, which led to economic growth during the 19th century, now showsa deep decline while an important development of the multilingual call center is observed. Due tothis phenomenon, numerous authors have begun to document the role of the multilingual callcenters as the new growth engine of the economy. Garza (2011) affirms that the analysis of callcenters is fundamental to understand the macroeconomic evolution in the last decades of the 20thcentury and in the first decades of the 21st century.Multilingual call centers have become the primary channel of customer interaction services formany businesses. The level of professionalism and efficiency that call center agents deliver tocustomers provides a significant advantage over traditional customer service practices andbusiness opportunities. The growth of multilingual call centers has been substantial over the lasttwo decades. This growth is driven by a company’s desire to lower operating costs and toincrease revenues (Kim 1997).The work presented here aims to study the role of a multilingual call center in the expansion ofinternational business, its importance in the globalized economy, and the workforce employed inthe multilingual call center. It tries to show the importance of multilingual call center in customerexperience, working conditions, and new business opportunities in today's market. It is interestingto document and analyze the emergence of the new call centers that seem to be developed in principleby companies interested to provide assistance to their multiple customers 24h/ 24, and selling bytelephone or through the Internet.
Keywords: Business; business opportunity; Call centers; Customer service; Çağrı Merkezi; Çağrı merkezleri; iş tatmini ve iş fırsatı; İşletme; job satisfaction and job opportunity; müşteri hizmetleri Call center