Islak Tip Soğutma Kulelerinde DolguYüksekliğinin Performansa Etkisinin Deneyselİncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu çalışmada ıslak tip soğutma kulelerinde dolgu yüksekliğindeki değişikliklerinperformansa etkisi incelenmiştir. Deneysel olarak yapılan çalışmalarda dört farklıyükseklikteki dolgunun ampirik hesaplama katsayıları çıkartılmıştır. Dezavantajları ve avantajları incelenmiştir. 1.500, 1.800, 2.100 ve 2.400 mm’lik dolgu yüksekliklerinde performans testleri yapılmıştır. Bu testlerde termal giriş çıkış sıcaklıklarıölçülmüş ve sonucunda termal hesaplama korelasyon katsayıları çıkartılmıştır.Termal performans testlerinin yapıldığı sırada dolgudaki basınç kaybı değeri deher koşulda ayrı ayrı ölçülmüştür. Bu ölçümler sonucunda da farklı dolgu yüksekliklerinde, hava hızlarında ve su yüklerindeki hava direnci değerlerini veren grafikler elde edilmiştir.

In this study, the effect of fill height changes on thermal performance of wet cooling towers are investigated. In the experimental study, four different cooling fill height’s empirical calculation coefficients are found. Disadvantages and advantages are examined. Performance tests were performed at fill heights of 1.500, 1.800, 2.100 and 2.400 mm. In these tests, thermal input output temperatures were measured and thermal correlation coefficients were calculated. During thermal performance tests, the pressure loss value on cooling fill was measured separately in each condition. With these measurements, graphs were obtained for different fill heights, air velocity and water loading values.
Experimental Analyses of Cooling Fill Height Effect on Wet Cooling Towers Performance