Okul öncesi dönem çocuklarının saldırganlık yönelimleri_x000D_ ile annelerinin ilgi düzeylerinin belirlenmesi - TUZCUOĞLU, NECLA; CENGİZ, ÖZGE (My University, 2020)
Bu araştırmanın genel amacı, okul öncesi dönem çocuklarının saldırganlık yönelimleri ile annelerininilgi düzeyleri arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Ayrıca okul öncesi dönem çocuklarının saldırganlıkyönelimleri ile annelerinin ilgi düzeyleri cinsiyet, çocuğun yaşı, kardeş sayısı, doğum sırası, anne yaşı, anneöğrenim durumu, anne çalışma durumu değişkenleri açısından incelenmiştir. Araştırma, nicel araştırmayöntemlerinden biri olan ilişki tarama modeli ile yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında İstanbul ilinde okul öncesi eğitim kurumlarına devam etmekte olan 218çocuk ve bu çocukların anneleri oluşturmaktadır. Okul öncesi dönem çocuklarının saldırganlık yönelimdüzeyleri ortalamanın altında; annelerinin ilgi düzeyleri ortalamanın üzerindedir. Çocukların saldırganlıkyönelimleri ile anne ilgileri arasında düşük düzeyde ve negatif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur.

The general purpose of this study is to determine the relationship between the aggression_x000D_ tendencies of preschool age children and levels of interest of their mothers. In addition, the aggression_x000D_ tendencies of preschool age children and their mothers' levels of interest were examined in terms of_x000D_ gender, age of the child, number of siblings, birth order, maternal age, maternal education status and_x000D_ maternal working status. The research was carried out with the relationship scanning model which is_x000D_ one of the quantitative research methods. The study group consisted of 218 children and their mothers_x000D_ attending preschool education institutions in Istanbul in the 2018-2019 academic year. The levels of_x000D_ aggression of preschool children are below average; mothers' level of interest is above average. A_x000D_ significant and negative correlation was found between the aggression tendencies of the children and_x000D_ their mother's interests.
Determination of aggression tendencies preschool children and their mothers’ level of ınterest