Küreselleşmenin orta doğu üzerindeki sosyo-ekonomik etkileri; Suriye örneği - Çakmak, Ahmet Hamdi (My University, 2017)
Her geçen gün daha sık bir biçimde kullanılmaya başlanan küreselleşme kavramı, bu duruma paralel olarak daha fazla araştırmacı tarafından incelenir hale gelmiştir.

The use of the term of globalization has increased day by day just as researches on it. The reseachers have been divided into parts of supporters and opposers about globalization.
Keywords: Ekonomik yönler; Globalization in Middle East; Globalization in Syria; Küreselleşme; Orta doğu ülkeleri; Orta doğu’da küreselleşme; Sosyal yönler; Suriye; Suriye’de küreselleşme Globalization