Hz. Peygamber’in meslekî temsiliyete verdiği önem - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Hz. Peygamber’in, İslâm’ı teblîğle yükümlü olduğu açıktır. Bu gâyeye binâen onun, teblîğ için gereken ortamı hazırlamak ve karşılaştığı engelleri bertaraf etmek için mevcut toplum düzeninin ve idarî sistemin gerektiğinde kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması yoluna da başvurduğu görülmektedir. Böylesi büyük sistematik bir değişikliğin arkasında eğitimli ve profesyonel elemanların olması kaçınılmazdır. Bu nedenle Hz. Peygamber, görevlendirme sırasında ilk olarak daha önceden meslekî eğitimi olanlara üstünlük vermiştir. Meslekî eğitimi olanların bulunmadığı yerlerde ise Müslüman lideri görevinde tutmak ve bölge şartlarına riâyet gibi şartlarla birlikte fizikî özellikler, isim güzelliği, hitâbet ve bilgi, kıyâfet ve giyim, dolayısıyla seçkin özelliklere sahip kişilerin istihdâm edildiği dikkatleri çekmektedir.

The required of Prophet Muhammad with Islamic propaganda is known. Baseing to this aim, the Prophet Muhammad applied to the way of abolishing the actual society system and controlling completely or partial for condition needed for propaganda and passed over hitches. There are educated and professional persons in the back of such systematic change. For this reason, the Prophet Muhammad at first gave superiority to professional persons in the charging. At absence such as this professional persons, there is attention to holding leader after becoming Muslim, observation to region condition with physical features, beauty of name, making a good speech, clothing and indirectly employing of persons which hold distinguished features.
Prophet Muhammad’s importance to professionality
Keywords: Din Bilimi