BLOK ZİNCİRİ TEKNOLOJİSİNİN MUHASEBE VE VERGİLENDİRME ÜZERİNE ETKİLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Muhasebe kayıtlarının doğruluğu, güvenilirliği ve finansal tablolarınşeffaflığı işletmelerin tüm paydaşları için önem arz etmektedir. 2008 yılındaSatoshi Nakamato takma adını kullanan kişi yada bir grup tarafındanyayımlanan kripto para işlemleri hakkındaki makale ile birlikte gündemegelen blokzincir teknolojisi hakkında günümüzde hem kamuda hem de özelsektörde ciddi anlamda araştırma ve incelemeler devam etmektedir. Blokzincirtabanlı muhasebe ve vergilendirme, muhasebe meslek mensuplarınınzamanlarını daha etkin kullanabilmelerini sağlarken aynı zamanda eş zamanlıvergilendirmenin ve denetimin de önünü açacaktır. Bu bağlamda çalışmada,muhasebe dünyasına çok yeni bir bakış açısı ve uygulama alanı getirecekblok zinciri teknolojisinin muhasebe kayıt sürecine ve kamunun en önemligelir kaynağı olan vergi gelirleri üzerine muhtemel etkileri değerlendirilmeyeçalışılmıştır.

The accuracy, reliability and transparency of the financial statements are very important for all stakeholders of the companies. There are serious researches and investigations are still going on both in public and private sectors about blockchain technology and the starting point of this technology came up in 2008 with the article about cryptocurrency transactions published by a person or group using the Satoshi Nakamoto nickname. Blockchainbased accounting and taxation will enable professional accountants to use their time more effectively and at the same time paving the way for simultaneous taxation and auditing. So, blockchain technology, which will bring a very new perspective and application area to the accounting world has been studied and we tried to evaluate the possible effects of blockchain on the accounting registration process and the tax revenues which are the most important sources of public income.
THE EFFECTS OF BLOCKCHAIN TECHNOLOGY ON ACCOUNTING AND TAXAXION