Hareketli hedef takip sisteminde genelleştirilmiş Hough dönüşümü (GHT) ve normalleştirilmiş çapraz ilinti (NCC) yöntemlerini ardışıl kullanarak eşleşme doğruluğunun arttırılması - KORKMAZ, HAYRİYE (My University, 2018)
Bu çalışmada; hedefin daha iyi tahmin edilmesinde, hedefin ve şablon piksellerinin yoğunlukları arasında ilinti puanı hesaplanmıştır. Görünüm değişikliklerini ele almak için yapılan işlemde, hedefin şablonları 12 değişik görünüşten alınmıştır. Resmin merkez noktası ile sınırlayıcı kutunun merkez noktası arasındaki mesafe hesaplanmış ve bir hata sinyali olarak dönüştürülmüştür. Hata sinyalini kullanarak servo motorlar hedefin merkezileştirilmesi için kameranın görüş açısını değiştirmeye yönlendirilmiştir. Böylece hedef, değişen bir geçmişe sahip gerçek zamanlı olarak tanınmış ve izlenmiştir.

Improving accuracy matching in a mobile target tracking system by using consecutively generalized Hough transform (GHT) and normalized cross correlation (NCC) methods
Improving accuracy matching in a mobile target tracking system by using consecutively generalized Hough transform (GHT) and normalized cross correlation (NCC) methods
Keywords: Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması; Biyoloji; Kimya, Analitik; Kimya, Uygulamalı; Kimya, İnorganik ve Nükleer; Kimya, Tıbbi; Kimya, Organik; Fizikokimya; Ekoloji; Entomoloji; Çevre Bilimleri; Genetik ve Kalıtım; Matematik; Optik; Kuş Bilimi; Paleontoloji; Parazitoloji; Fizik, Uygulamalı; Fizik, Atomik ve Moleküler Kimya; Fizik, Katı Hal; Fizik, Akışkanlar ve Plazma; Fizik, Matematik; Fizik, Nükleer; Fizik, Partiküller ve Alanlar; Spektroskopi; İstatistik ve Olasılık; Termodinamik; Taşınım; Su Kaynakları; Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka; Bilgisayar Bilimleri, Sibernitik; Bilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimari; Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri, Teori ve Metotlar; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; Savunma Bilimleri; Enerji ve Yakıtlar; Mühendislik, Kimya; İnşaat Mühendisliği; Mühendislik, Elektrik ve Elektronik; Çevre Mühendisliği; Mühendislik, Jeoloji; Endüstri Mühendisliği; İmalat Mühendisliği; Mühendislik, Makine; Gıda Bilimi ve Teknolojisi; Jeoloji; Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi; Denizcilik; Metalürji Mühendisliği; Nanobilim ve Nanoteknoloji; Robotik; Telekomünikasyon