Kur'ân-ı Kerim'e göre Tevhid mücadelesi (Hz. Nuh Örneği) - Korucu, Esma (My University, 2018)
KUR’ÂN-I KERİM’E GÖRE TEVHİD MÜCADELESİ (HZ. NUH ÖRNEĞİ)Kur’ân’ın temel konusu ve tüm peygamberlerin mesajının özü tevhiddir. Tevhid inancı fıtraten insanda mevcuttur. Ancak zaman zaman bazı arızi durumlar sebebiyle insan tevhidden uzaklaşabilir. Peygamberler böyle zamanlarda kavimlerine uyarıcı olarak gönderilmişlerdir. Onların bu vazifenin ifasında yaşamış oldukları sıkıntılar tevhid mücadelesinin konusudur. Biz de bu bağlamda peygamberlerin kavimleri ile olan mücadelelerini inceleyerek, benzer noktaları ortaya koymaya çalıştık. Bir giriş ve iki ana bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümünde Kur’ân-ı Kerim’e göre tevhid mücadelesini konu olarak inceledik. Bu çerçevede peygamberlerin tevhide davet yöntemlerine ve tevhid davetinde karşılaştıkları sıkıntılara değindik. İkinci bölümü ise Hz. Nuh’un hayatı ve kavmi ile olan mücadelesine ayırdık. Hz. Nuh’un hayatını ve kavmini araştırdık. Sonuç olarak tevhid mücadelesinin her zaman güncel bir konu olduğunu ve Hz. Nuh’un diğer peygamberler ve iman edenler için örnek olduğunu gördük.

TEWHİD STRUGGLE ACCORDİNG TO QURAN (EXAMPLE OF NOAH)The fundamental theme of the Qur'an and the essence of the message of all the prophets is tawhid. Tawhid faith is present in human beings. However, from time to time, human may be move away from tewhid by some unfortunate circumstances. Prophets were sent as warnings to their people at such times. The difficulties that they are having while doing this job are the subject of tewhid struggle. İn this context, we tried to reveal similar points by reviewing the struggles of the prophets with their tribes. The first part of the study which consists of an introduction and two parts contains the subject of tewhid struggle according to Quran. İn this context, invitation methods of prophets and the difficulties faced when invited studied. The second section discusses the life and struggle with the people of Noah. As aconsequence, tewhid struggle that is always a current topic was studied and it was seen that Noah was found to be a model for other prophets and believers in this thesis.
Keywords: İbadet; İslam dini; Kur’an; Kur’ân; mujadila; Mücadele; Noah; Nuh Quran; tawhid; Tevhid