Alüminyum Matriksli Malzemelere KNT takviyesi ile geliştirilen Metal Matriksli_x000D_ (MMK) Kompozitlerin Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada toz metalürjisi tekniği kullanılarak mekanik alaşımlama yöntemiyle AlMg tozuna takviye edilen Karbon Nanotüp_x000D_ (KNT) tozlarının farklı üretim şartları ve farklı sinterleme koşullarında mikroyapı yoğunluk ve sertlik özellikleri incelenmiştir._x000D_ Üretilmiş olan farklı oranlardaki bu tozlar, soğuk izostatik preste 40 MPa basınç altında silindirik kompozit numuneler elde_x000D_ edilmiştir. Elde edilen peletler yüksek vakum (1.2 10-5 mbar) altında farklı (350 0C, 400 0C, 450 0C) sıcaklıklar da 2 saat süre_x000D_ ile sinterlenmiştir. AlMg/KNT metal matris kompozitinin mikroyapı ve mekanik özellikleri farklı test cihazları kullanılarak_x000D_ incelendi. Yapılan çalışmalarda üretilmiş olan numunelerin mekanik özelliklerinin sinterleme sıcaklığı ve takviye % KNT ile_x000D_ değiştiği görülmektedir. Sonuç olarak artan KNT oranı ile birlikte farklı sinterleme sıcaklıklarında özellikle %2.5 KNT oranı ve_x000D_ 400 0C de mekanik özellikler de iyileşme olduğu ayrıca bu verilerin, kompozitden AlMg mekanik davranış modlarına geçişte_x000D_ net bir artı değer kattığı da görülmektedir.

In this study, the microstructure density and hardness properties of carbon nanotube (CNT) powders reinforced with_x000D_ AlMg powder by mechanical alloying method under different production conditions and different sintering conditions_x000D_ were investigated by using powder metallurgy technique. These powders in different proportions produced, cold isostatic_x000D_ prestressed cylindrical composite samples were obtained under a pressure of 40 MPa. The obtained pellets were sintered_x000D_ at different temperatures (350 °C, 400 °C, 450 °C) for 2 hours under high vacuum (1.2 10-5 mbar). The microstructure_x000D_ and mechanical properties of the AlMg/CNT metal matrix composite were studied using different test equipment. It can_x000D_ be seen that the mechanical properties of the specimens produced in the studies are changed by the sintering temperature_x000D_ and the reinforcement % CNT. As a result, it is observed that the increased CNT ratio improves the mechanical properties_x000D_ especially at 2.5% CNT ratios at different sintering temperatures and at 400 °C, and it also shows that these data add a_x000D_ clear plus to the transition from composite to AlMg mechanical behavioral modes._x000D_
Investigation of Microstructure and Mechanical Properties of Metal Matrix (MMC) Composites Developed with CNT Reinforced Aluminum Matrix Materials