Covid-19 Salgının Kredi Sigortalarına Etkisi: Türkiye Uygulamaları - DEMİRBİLEK, İSKENDER (My University, 2021)
2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan Covid-19 salgını, tüm dünya ekonomilerini etkilemesi nedeniyle birçok farklı disiplinde bilimsel çalışmaya konu olmuştur. Finansal sistem içerisinde önemli bir rolü olan kredi sigortaları, ülkemizde de ödeme yöntemleri içerisinde büyük bir rol almaktadır. Bu çalışmada ülkemizde uygulanan kredi sigortalarının kavramsal çerçevesi irdelenmiş ve Covid-19 salgınının kredi sigortaları üzerindeki etkisi analiz edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Kredi Sigortaları, İhracat Kredi Sigortaları, Ticari Alacak Sigortaları, Sigortacılık, Covid-19.

The Covid-19 epidemic, which emerged in China in December 2019, has been the subject of scientific studies in many different disciplines due to its impact on all world economies. Credit insurance, which has an important role in the financial system, also plays a major role in payment methods in our country. In this study, the conceptual framework of the credit insurances applied in our country was examined and the effect of the Covid-19 epidemic on credit insurance was analyzed. Keywords: Credit Insurance, Export Credit Insurance, Trade Credit Insurance, Insurance, Covid-19.
Effect of Covid-19 Epidemic on Credit Insurance: Turkey Practices
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Bankacılık - Sigortacılık; Sigortacılık; Social Sciences and Humanities; Banking - Insurance; Insurance; Ekonomi ve Ekonometri; Sosyal Bilimler (SOC); Ekonomi ve İş; EKONOMİ; Social Sciences (SOC); ECONOMICS & BUSINESS; ECONOMICS; Ekonomi, Ekonometri ve Finans (çeşitli); Genel Ekonomi, Ekonometri ve Finans; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Economics and Econometrics; Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous); General Economics, Econometrics and Finance; Social Sciences & Humanities; Credit Insurance; Export Credit Insurance; Trade Credit Insurance; Insurance; Covid-19.; Kredi Sigortaları; İhracat Kredi Sigortaları; Ticari Alacak Sigortaları; Sigortacılık