Sünen-i Ebu Davud’un edeb bölümünden hareketle Hz. Peygamberin karakter eğitiminde yer alan ahlaki değerler - Arslan, Fatma Şükran (My University, 2008)
Sünen-i Ebû Davud’un Edeb Bölümü’nden Hareketle Hz. Peygamber’in Karakter Eğitiminde Yer Alan Ahlaki Değerler İslam dinine göre Hz. Muhammed bir öğretmen olarak gönderilmiştir. O, insanlara doğru bir iman ve ibadet bilgisi vermenin yanında, ahlakın temel ilkelerine dair bilgiler de vermiş ve ahlakî değerler ortaya koymuştur. Bunun yanında ahlak ve karakter eğitiminin prensiplerini ortaya koyarak, kendisi de bizzat bu eğitimi uygulamıştır. Çalışmamızda Hz. Peygamber’in hadislerini bize ulaştıran ana kaynaklardan olan Sünen-i Ebû Davud isimli eserin Edeb bölümü ele alınmıştır. Bu çerçevede Hz. Peygamber’in karakter eğitimine yön veren ahlakî değerler ortaya konulmuştur. Ve yine bu değerlerin Hz. Peygamber’in öğretisinde taşıdığı anlam ortaya konulmuştur.

From the Point of Sünen-i Ebu Davud’s Edeb Part The Moral Values Which Take Place in the Prophet’s Character Education According to the Islamic Religion Prophet Mohammed was sent as a teacher. Besides, he introduced to people the true belief and worship, he gave the knowledge the reference to the basic principal of morality and he displayed moral values. Furtermore, as he displayed the principal of the education of moral and character, he practised this education. In our study,Sünen-i Ebu Davud ,which communicates to us the Prophet's hadit,is discussed and the part of edeb is taken up.In this context,the moral values,which shapes to the Prophet's character education ,is introduced.And again,it is introduced the meaning which is in the Prophet's education of these values.
Keywords: Din; Din Eğitimi; İslam Dini