Özbek Halk Edebiyatı örneği: Polken'den derlenen Çembil Kamalı Rivâyeti (101-131) (giriş, inceleme, metin, dizin) - Bali, Selin Gözde (My University, 2019)
Çağatay Türkçesi, Türk dilinin Orta Asya’da 15-20. yüzyılları arasındaki dönemine verilen addır. Günümüzde Özbek ve Yeni Uygur Türkçeleri ona en yakın olanlarıdır.

Chagatai Turkish is the name given to the period of Turkish language in Middle Asia between the periods of 15th -20th century. Today, Uzbek and new Uighur Turkish are the closest ones to this language.
Keywords: Criticism and interpretation; Çağatay Turkish language; Çağatay Türkçesi; Çambil Kamalı Destanı; Çembil Kamalı Epic; destan; Eleştiri ve yorum; epic; Köroğlu Destanı; Köroğlu Epic; Özbek edebiyatı; Özbek Türkçesi; Turkish folk literature; Türk halk edebiyatı; Uzbek literature; Uzbek Turkish language