Marka iletişim faaliyetlerinin genç tüketicilerin marka tercihlerine etkileri; GSM sektöründe bir uygulama - Yılmaz, Gülden (My University, 2009)
MARKA İLETİŞİM FAALİYETLERİNİN GENÇ TÜKETİCİLERİN MARKA TERCİHLERİNE ETKİLERİ; GSM SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA Günümüzde reklamların, halkla ilişkilerin, satış geliştirmenin ve kişisel satış gibi marka iletişim faaliyetleri ile daha sık karşılaşmamız nedeniyle markaların görülmesi ve duyulması daha zor bir hale gelmiştir. Yoğun rekabet ortamında markaların tüketiciye ulaşmaları ve diğer marka mesajlarının arasında kendi mesajlarını fark ettirebilmeleri başarılı bir marka iletişimden geçmektedir. Özellikle GSM sektöründe gençlerin marka iletişiminde hedef kitle olarak medyada sıkça yer aldıkları görülmektedir. Bu çalışma ile gençlerin GSM sektöründe marka tercihlerini etkileyen faktörler, uygulanan marka iletişim faaliyetlerinin gençleri ne derece etkilediği ve bu uygulanan iletişim faaliyetlerinin genç tüketicilerin marka bazında algılamaları araştırılmaya çalışılmıştır. Marka, Marka İletişimi, Gençlik, GSM

THE EFFECTS OF BRAND COMMUNICATION ACTIVITIES FOR YOUTH CONSUMERS; A PRACTICE IN GSM SECTOR Nowadays, we are faced a lot with brand communication activities like; advertisement, public relations, sales promotion and personal sales, because of this it’s hard to realise the brands. In intense contention enviroment, the brands have to has a good brand communication programme as if they want to reach consumers and make consumers realised the brand messages between the other brand messages. Especially in GSM sector, in media it is seen that the youth consumers are target audiences in brand communication activities. In this research, the factors of brand choices for youth consumers, the brand communication activities how to effect the youth consumers and youth consumers perceptions of thar activities has been examined. Brand, Brand Communication, Youth, GSM
Keywords: Markalaşma; Tüketici Davranışı; Üretim Yönetimi