Fakoemulsifikasyonun Göz İçi Basıncı Üzerine Etkisi Ne Kadar Sürüyor? - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Mekanizması kesin olarak anlaşılamasa da, fakoemülsifikasyon ile göz içi basıncında hafif düzeyde fakat uzun süreli bir düşüş gözlenmektedir. Göz içi basıncında katarakt ekstraksiyonu ile meydana gelen bu düşüşün, akut ve kronik kapalı açılı glokomda tedaviye katkısı olduğu gösterilmiş olsa da, açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonda tedaviye olan etkisi halen tartışmalıdır. Bahsedilen ilişki net olarak belirlendiğinde bu tip hastalarda sağlayacağı etkiyi tahmin etmek ve tedaviyi buna göre düzenlemek mümkün olabilir. Bu derlemede, literatürde fakoemülsifikasyondan hemen ve seneler sonra kaydedilen göz içi basınç değişimleri ve bu değişimlerin muhtemel mekanizmaları incelenmiştir.

Even though the exact mechanism is unclear, phacoemulsification leads to a mild but long lasting intraocular pressure reduction. It has been shown that cataract extraction positively contributes the treatment by reducing intraocular pressure in eyes with acute and cronic angle closure glaucoma. However, its effect on open angle glaucoma and ocular hypertension is still controversial. When this relation is unveiled, it would be possible to predict target intraocular pressure more or less and organize the entire treatment in such patients. In this literature review, intraocular pressure alterations and possible mechanisms of this change both in short- and long-term records following phacoemulsification have been revised.
How Long Does the Influence of Phacoemulsification on Intraocular Pressure Lasts?
Keywords: Göz Hastalıkları