Yeniden yapılanma projelerinde örgüt analiz yöntemi olarak etkinlik bazlı yönetim yaklaşımının kullanılışı ve bir uygulama - Kolçak, Özgür Maya (My University, 2001)
Bu çalışmada, yeniden yapılanma projelerinde tasarım aşaması öncesinde mevcut örgüt yapısının analizi için etkinlik bazlı yönetim sisteminin ne şekilde kullanılabileceği incelenmekte ve uygulamaya dair bir örnek verilmektedir. Çeşitli iç ve dış çevre baskıları, işletmeleri yapı ve süreçlerinde yeniden yapılanma sürecine girmeye zorlamaktadır. Son yıllarda giderek yaygınlaşan etkinlik bazlı yönetim yaklaşımı, bu değişim sürecinde de etkili bir araç olarak kullanılabilir. İşletme kaynaklarının kullanımı konusunda analitik bir yöntem sunan sistem, değişim ve yeniden yapılanma süreci öncesinde mevcut durumun analizi için de olanak sağlar. Çalışmada, yeniden yapılanma süreci ve etkinlik bazlı yönetim sisteminin bir arada nasıl kullanılabileceği, bir örnek uygulama üzerinde açıklanmaktadır.

In this thesis, the usage of activity based management system for as is analysis of structural organization in the beginning of restructuring projects is analysed and an example for practis is explained. Various factors of internal and external environment force the organizations to restructure their organizations and processes. The activity based management approach, which is becoming more common, can also be used as an effective tool in change processes. The system provides an analytical method for the usage of company resources and enables the as is analysis in the beginning of change and restructuring process. This study is explaining how to combine restructuring process and activity based management system.
Keywords: Genel yönetim; Örgüt Yapısı; Yönetim; Yürütmenin yönetimi