Atipik Ektopik Paratiroid Lokalizasyonu: Tiroid Anterioru - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Paratiroid bezleri vücutta kalsiyum dengesininsağlanmasında ana rolü üstlenen yaklaşık 20-40 mgağırlığında bezlerdir. Tiroid bezinden kapsüllerisayesinde ayrılan, kahverengi veya sarı renkli, boyunkısmında, inferior tiroid arter düzeyinde 2 tane üst ve 2tane alt paratiroid olmak üzere toplamda 4 tane bulunanve parathormon salgılayan bezlerdir. Bulundukları yerlerve sayıları farklılık gösterebilmektedir. Bu yazımızda,Graves hastalığı nedeniyle total tiroidektomi yapılanhastamızda operasyon esnasında insidental olaraksaptanan anterior tiroid yerleşimli ektopik tiroid dokusutartışılmaktadır

Parathyroid glands play the main role in the regulationof calcium levels in the body. They weigh about20-40mg and they are yellow or brown in color.Generally 4 parathyoroid glands are found in the necklocated around inferior thyroid artery; 2 upperparathyoroids and 2 lower parathyroids. Parathyroidglands may vary in number and location. In our case,we discuss about atypical ectopic localisation ofparathyroid gland incidentally found at the anterior ofthyroid gland in a patient who has undergone totalthyroidectomy for Graves disesase
Ectopic parathyroid gland anterior to thyroid
Keywords: Genel ve Dahili Tıp