MARPAM (Marmara Üniversitesi) akran danışmanlığı modeli - CANEL, AZİZE NİLGÜN (My University, 2021)
Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin dört yıldır uygulanmakta olan MARPAM akran danışmanlığı modelinin uygulama basamakları ve korona sürecindeki çevrimiçi uygulama tecrübesi paylaşılacaktır. MARPAM Modeli bütünüyle Marmara Üniversitesi için tasarlanmış özgün bir modeldir. Programda, üniversitemizin öğrencilerine ihtiyaç duydukları alanlar doğrultusunda destek sunmak, üniversitemizde mümkün olduğunca çok sayıda öğrenciye ulaşmak, psikolojik danışman kimliğini üniversitenin diğer bölümlerindeki öğrencilere tanıtmak, psikolojik danışmanlık öğrencisinin problem çözücülüğünü ve üretkenliğini arttırmak, öğrencilerimizin bireyle psikolojik danışma ve gurupla psikolojik danışma uygulamaları derslerinden önce tecrübe kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. MARPAM’ın, modeli, Covid-19 sürecine uyarlanarak çevrimiçi ortama taşınmıştır. Bu sunumda amacımız akran danışmanlığı modelimizin tamamen öğrenci katılımıyla oluşan ve işleyen sürecini tanıtmak, etkileşimli model yapısını tanıtmak ve çevrimiçi uygulama deneyimimizi paylaşmaktır
Keywords: akran danışmanlığı; psikoeğitim grubu