The effects of consumer clothes design engagement on brand love and loyalty - ÖZBEK, AHMET (My University, 2022)
This study aims to investigate the effect of consumer engagement in the clothing industry on brand love and brand loyalty. Besides social peer influence was added to the model as an independent variable affecting loyalty and consumer engagement. In line with the research purpose, a model was developed that demonstrates the effect of consumer engagement on brand loyalty and brand love. Data were obtained from 399 consumers through a questionnaire designed to test the developed model. The variables in the established model were tested with confirmatory factor analysis. Hypotheses were tested with path analysis in the AMOS structural equation model. Consumer engagement in the design of clothes has positive effects on attitudinal loyalty and behavioural loyalty. No conclusion that consumer engagement leads to brand love. According to the results, behavioural loyalty leads to brand love. However, this feeling of consumers who show attitudinal loyalty is not effective on their brand loves. The variable that triggers consumers to engage in product design is the social peer effect.

Acest studiu își propune să investigheze influența angajamentului consumatorilor din industria de îmbrăcăminte asupra atașamentului și loialității față de brand. În plus, influența egalității sociale a fost adăugată modelului ca o variabilă independentă, care afectează loialitatea și implicarea consumatorilor. În conformitate cu scopul cercetării, a fost dezvoltat un model care demonstrează influența angajamentului consumatorului asupra loialității și atașamentului față de brand. Datele au fost obținute de la 399 de consumatori printr-un chestionar conceput pentru a testa modelul dezvoltat. Variabilele din modelul stabilit au fost testate cu analiză factorială de confirmare. Ipotezele au fost testate cu analiza traseului în modelul de ecuație structurală AMOS. Implicarea consumatorilor în designul îmbrăcămintei are efecte pozitive asupra loialității atitudinii și comportamentului. Nu s-a ajuns la concluzia că implicarea consumatorilor duce la atașamentul față de brand. Conform rezultatelor, loialitatea comportamentală duce la atașamentul față de brand. Cu toate acestea, acest sentiment al consumatorilor care arată loialitatea atitudinii nu este eficient asupra atașamentului lor față de brand. Variabila care îi determină pe consumatori să se implice în proiectarea produsului este efectul de egalitate socială.
Influența angajamentului consumatorului legat de designul îmbrăcămintei asupra atașamentului și loialității față de brand
Keywords: Tekstil Mühendisliği ve Teknolojisi; Tekstil İşletmeciliği ve Yönetimi; Diğer; Mühendislik ve Teknoloji; Textile Engineering and Technology; Textile Management; Other; Engineering and Technology; Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG); Malzeme Bilimi; MALZEME BİLİMİ, TEKSTİL; Engineering, Computing & Technology (ENG); MATERIALS SCIENCE; MATERIALS SCIENCE, TEXTILES; angajamentul consumatorilor; loialitatea față de brand; atașamentul față de brand; influența egalității sociale; industria de îmbrăcăminte; modelul de ecuație structurală; consumer engagement; brand loyalty; brand love; social peer influence; clothing industry; structural equation model